Voor de achtste keer op rij zorgt Brass Band Heist voor een gezellige muzikale avond in kerstsfeer.Op woensdag 28 december verwelkomen de muzikanten u op een speciale locatie bovenop de Heistse berg, de Sint-Lambertuskerk.

Onder leiding van dirigent Bert Van Thienen brengt Brass Band Heist een gevarieerd programma gevuld met muziek van de bovenste plank. Het concert vangt aan om 19 uur.

Traditiegetrouw verwelkomt Brass Band Heist ook enkele gasten. Dit jaar staan er maar liefst 2 guest performances op het programma! Jachthoorngroep Waldo uit Itegem bestaat dit jaar 30 jaar. De groep werd in 1981 opgericht door twee personen uit de Kempen. Zij hadden in Duitsland kennis gemaakt met het instrument. Sindsdien werkte de groep voortdurend aan de uitbreiding en verbetering van het repertorium en hun bezetting.

Waldo bestaat uit een Es-formatie, een formatie volledig bestaande uit de grote parforcehoorns waarin de Duitse en Franse traditie mekaar vinden. De groep staat onder leiding van Katrien Van Herck. Een jonge, ambiteuze muzikante, die de groep nog steeds tot op een nieuw niveau tilt. Haar muzikale aanpak en de ijver van de groep werden in juli 2007 reeds bekroond met de eerste plaats op de jachthoornwedstrijd tijdens de kasteelfeesten te Westerlo. Waldo beperkt zich niet meer tot het opluisteren van jachtpartijen en St-Hubertusvieringen maar verleent ook zijn diensten bij andere gelegenheden. Ook het buitenland is Waldo niet vreemd met optredens in Duitsland, Nederland en Finland. Veel tijd wordt nog steeds geïnvesteerd in de muziekkeuze. Nieuwe werken van concertniveau worden aangeleerd en zeer muzikaal gebracht. Bekende opera’s van R. Wagner (Siegfried) en C.M. von Weber (der Freischütz) worden op een zeer beheerste manier opgevoerd. Ook zij zorgen voor een muzikale noot tijdens het Kerstconcert. Een mooie manier om hun jubileumjaar af te sluiten!

Maar dat is niet alles! Ook Flanders Tuba Quartet geeft het beste van zichzelf. Het kwartet bestaat uit vier muzikanten die elkaar ontmoetten in Brass Band Willebroek; Stef Pillaert, Nick Ost, Stef Moeskops en Bart Van Neyghem. Elk van hen heeft al jaren ervaring als solist en genoot van een professionele opleiding, die telkens werd besloten met een 'grootste onderscheiding'. Ze besloten hun krachten te bundelen en een tubakwartet te vormen om zo het grote publiek kennis te laten maken met deze toch niet-voor-de-hand-liggende instrumenten.

De bedoeling van het Flanders Tuba Quartet is het imago van de bastuba en het euphonium (ook wel tenortuba genoemd) op te krikken. Deze instrumenten worden veelal gebruikt om de baslijn in het orkest te verzorgen, maar zijn ook uiterst geschikt om als solo instrument op te treden. Het repertoire van het Flanders Tuba Quartet bestaat uit diverse stijlen in het muziekgenre: van klassieke ouvertures, jazzy arrangementen tot eigentijdse composities voor tubakwartet.

Door hun virtuoos spel laten ze hun publiek nooit ongemoeid, niet alleen in België maar ook op Internationale Tuba/Euphonium Conferenties laten ze van zich horen.

Kortom: muziek zal u die avond niet onberoerd laten!

Nog even alle praktische informatie op een rijtje:

Wanneer: Woensdag 28 december 2011 om 19 uur
Waar: Sint-Lambertuskerk in Heist-Centrum
Kaarten in voorverkoop 10 euro – kassa 12 euro - 55j 10 euro – VIP-lid 6 euro - -12j gratis
Kaarten reserveren via 0477 35 08 27 of
brassbandheist@telenet.be of via de muzikanten.